De buitenkeuken is de perfecte plek voor zomerse grillavonden, familiebijeenkomsten en ontmoetingen met vrienden. Nu het weer warmer wordt, maken veel huiseigenaren plannen om hun tuin en terras op te knappen voor het nieuwe seizoen. Voor wie graag buiten kookt en geniet, is een mooie buitenkeuken een droom. Hier zijn enkele inspirerende ideeën om de beschikbare ruimte optimaal te benutten.

Tips for a High Quality Outdoor Kitchen1

Koken en bakken in de buitenlucht

Hoewel een tuintafel met stoelen handig is in de achtertuin, komt het echte plezier pas als je buiten eten kunt bereiden. Een grill is hiervoor essentieel. De Coyote-serie biedt complete buitenkeukens met combinaties van 6 en 7 componenten. Met een grill- en pizzaoven, hoek- en spoelelementen en een BBQ-oven wordt buiten koken een bijzondere ervaring. En als je buitenkeuken nog een grill mist, is er de Cherokee Zilver Kwintet in zilver en grijs met 5 rozetten is de perfecte aanvulling om van je lekkernijen te genieten.

De buitenkeuken ontwerpen

De regels voor het plannen en bouwen van een buitenkeuken zijn veel soepeler dan bij ruimtes binnenshuis. Het is echter essentieel om een echte gemeenschappelijke ruimte te creëren waar bakken, koken en eten in elkaars nabijheid zijn.

De keuken moet genoeg ruimte bieden om voedsel te bereiden en zelfs om af te wassen. Vergeet niet om een wateraansluiting te plannen. Het is ook de moeite waard om een Coyote koelkast om koele drankjes en ingrediënten binnen handbereik te hebben.

Denk na over het soort dak dat je boven de keuken wilt. Het is aan te raden om een oplossing te kiezen waarmee je ook bij slecht weer kunt koken. Een pergola, een zonnezeil of een pannendak kunnen schaduw en bescherming bieden en tegelijk zorgen voor een goede ventilatie.

Laatste details

Zorg voor voldoende verlichting. Het is niet nodig om schijnwerpers te installeren – vaak zorgt een sfeervolle ambiance met lantaarns voor een aangename sfeer. Het kan handig zijn om een kruidentuin in de buurt te hebben. Rozemarijn, basilicum, munt, oregano en salie vereisen minimale verzorging, zien er esthetisch uit, ruiken heerlijk en zijn altijd binnen handbereik als je ze zelf kweekt.

Denk ook na over het plaatsen van hoogwaardige tuinmeubelen, want een comfortabele bank is bevorderlijker om te ontspannen of te kletsen na het grillen dan stoelen. Een comfortabele zitgroep, zoals die van de Meridien collectie, is de perfecte keuze. Indien mogelijk, een, a hot tub kunnen ook een fantastische aanvulling zijn en zorgen voor onvergetelijke tuinfeesten.